APCA-ASOC SPRIJIN PARINTII COPIII AUTISM GALATI

Moderators: camel, moderators

Postby NicoletaL » Mon Oct 10, 2011 4:57 pm

Va multumesc pentru postare, asa ca e de datoria mea sa revin cu amanunte....
Intr-adevar am reusit sa infiintam prima asociatie din Galati, a durat mai mult decat am preconizat, dar speram sa recuperam prin proiecte frumoase , de pe urma carora sa beneficieze cati mai multi copii si parinti din zona orasului Galati....Speram si la un sediu, cat mai curand posibil, la sprijin si implicare din partea comunitatii locale si nu numai....Visam, speram si credem ca prin intermediul acestei asociatii, acest drum lung si anevoios in lupta cu autismul , va fi parcurs cu mai mult optimism, incredere si speranta, in sufletul parintilor si al tuturor celor implicati....
ASOCIATIA DE SPRIJIN PENTRU PARINTII SI COPIII CU AUTISM GALATI, are de astazi si un blog unde vom posta noutati cu privire la activitatea noastra, proiecte de viitor, realizari , cum putem ajuta si cum ne puteti ajuta....Suntem inca la inceput, dar speram ca peste nu mult timp, sa ne mandrim ca am trecut cu bine si de acest prag....
Asteptam sa ne " vizitati" pe
http://autism-galati-apca.blogspot.com/

Numai bine tuturor......
NicoletaL
 
Posts: 127
Joined: Wed May 25, 2011 11:47 pm

Postby NicoletaL » Wed Nov 02, 2011 12:56 pm

Asociatia de Sprijin pentru Parintii si Copiii cu Autism Galati - APCA - organizeaza la Galati , in data de 19 noiembrie 2011 , cursul cu tema “Integrarea copiilor cu tulburari din spectrul autist in invatamantul de masa”, sustinut de psiholog Alexandra Ionescu . Cursul se adreseaza: parintilor, profesorilor, educatorilor, terapeutilor, tuturor celor care lucreaza cu acest gen de afectiune sau celor care sunt interesati de acest subiect.

Din sumarul cursului:
1. Despre tulburarile din spectrul autist
2. Din perspectiva parintelui
a) Sa imi duc sau nu copilul la o scoala/gradinita normala?
b) Cand este copilul pregatit pentru scoala/gradinita?
c) Ce ar trebui sa fac daca decid sa duc copilul la gradinita/scoala?
3. Din perspectiva profesorului
a) Prima impresie.
b) Cum sa lucrez cu copilul
c) Cum sa lucrez cu parintii
4. Din perspectiva tutorelui
a) Despre shadow
b) Care este rolul unui shadow
5. Lucrul in echipa. Ce tine de shadow, ce tine de educator/profesor, ce tine de parinte.Participantii vor primi suport de curs detaliat si diploma de participare. Nu se acorda credite din partea Colegiului Psihologilor din Romania
Numar maxim de participanti : 20 pers.
Durata : 6 h ( 9.00-15.00 )
Taxa de inscriere : 50 ron ( fondurile astfel colectate vot fi utilizate pentru achizitionarea de materiale necesare sustinerii terapiei copiilor , ai caror parinti sunt inscrisi in asociatie )
Parintii interesati se pot inscrie si in asociatie, dupa completarea cererii de adeziune si stabilirea unui scurt interviu.
In vederea rezervarii locului pentru particparea la curs, va rugam sa trimiteti pe adresa autism.galati@gmail.com ( sau tel : 0752675454 / 0755738060 ) urmatoarele date :
nume si prenume,
in ce calitate veti participa la curs ( parinte, educator, invatator, tutore etc),
telefon de contact,
asteptarile dvs legate de acest curs.
Va multumim.
NicoletaL
 
Posts: 127
Joined: Wed May 25, 2011 11:47 pm

Postby NicoletaL » Wed Nov 09, 2011 10:53 pm

Astazi a fost o zi MARE pentru asociatia noastra, aflata inca la inceput de drum...Astazi am fost la cei 2 medici specialisti care ii iau in evidenta oficial pe toti copii cu autism de pe raza orasului nostru, respectiv D-na Dr. Campeanu de NPI si D-na Dr. Mihaila - Psiholog, cu pliante si tot ce face cinste unei asociatii ....Am primit toata sustinerea din partea lor, ceea ce pentru noi inseamna enorm si speram din suflet la o colaborare cat mai frumoasa pentru viitor....Apoi am reusit sa mergem si la Centrul Cultural " Dunarea de JOs", unde incercam sa realizam un parteneriat oficial, pentru realizarea unui spectacol caritabil si nu numai...La fel, am primit numai semnale pozitive....Nu in ultimul rand am reusit sa facilitam drumul spre incheierea unui parteneriat oficial si cu Inspectoratul Scolar si speram sa concretizam cat mai curand si acest lucru....Toate aceste reusite au fost posibile si datorita acestor forum-uri, astfel ca " Laurentia" a devenit vicepresdinte al asociatiei si un sprijin real, de care aveam mare nevoie in toate demersurile asociatiei....Va multumim nespus celor care ati facilitat crearea acestor comunitati si sper sa ducem cat mai departe misiunea aceasta, pentru cat mai multi parinti...Nimic nu e imposibil daca ai puterea sa crezi si sa lupti pentru un vis....

Voi reveni cat de curand cu noutati....Numai bine tuturor
NicoletaL
 
Posts: 127
Joined: Wed May 25, 2011 11:47 pm

Postby dora » Thu Nov 10, 2011 9:01 am

Felicitari, oameni buni!

Ma bucur pentru voi si pentru copiii acestia minunati!

Si pentru forumurile care ne leaga intr-un lant al binelui!
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby laurentia74 » Sat Nov 12, 2011 11:24 am

DA...simt ca se intampla ceva, ca avem o directie ce se contureaza din ce in ce mai bine; ca suntem compatibili si ca ne completam reciproc;pana la urma si eu aveam nevoie de voi si probabil ca impreuna vom putea ajuta si alti parinti ce lupta cu aceasta boala.
Mesajul meu se adreseaza parintilor din Galati : nu se schimba nimic in bine in viata copiilor nostri daca nu vom actiona noi pentru ei! Asociatia este la inceput si are nevoie de comunitatea parintilor ce au copii cu autism! Nu stati departe de noi, daca aveti deja informatia ca ne-am organizat !
Fara sa spunem vorbe mari,suntem trei fete determinate ,cu resurse nebanuite care, intr-un timp extrem de scurt, am deschis usi mari la nivelul orasului; organizam un curs, un spectacol si avem pe ordinea de zi multe,multe alte proiecte viabile si realizabile in timp scurt;este de munca, de plecat de acasa, de reprezentat profesional imaginea asociatiei si forta ar fi mai mare daca am fi mai multi, inca de la inceput! Imaginati-va 10 parinti inmultit cu zece usi mari deschise! Imaginati-va un spatiu amenajat special, dupa nevoile copiilor vostri! Imaginati-va personal specializat pentru terapia copiilor vostri!
Datoria noastra, fata de comunitatea locala, in acest moment, este aceea de a va aduce la cunostinta ca ne-am organizat.
Va asteptam alaturi de noi inca de la inceput!
laurentia74
 
Posts: 236
Joined: Tue Apr 21, 2009 2:49 pm

Postby NicoletaL » Fri Nov 25, 2011 9:25 am

In atentia parintilor din Galati....
Dragi parinti,
Incepand cu luna decembrie 2011 vom organiza la noul sediu, prima intrunire a parintilor copiilor cu autism din Galati, membri ai asociatiei noasre, dar si a celorlalti parinti care doresc sa ni se alature sau sa primeasca mai multe informatiii, care simt nevoia unui schimb de experienta, intre ei si ceilalti parinti.
In acest sens , va rugam sa ne trimiteti datele dvs de contact ( nume si prenume, telefon, adresa de email) pe adresa autism.galati@gmail.com , pentru a va putea rezerva un loc si a va comunica data exacta a acestui eveniment.Pentru mai multe detalii accesati :
http://autism-galati-apca.blogspot.com/ http://www.wix.com/autismgalati/autism_galati_apca#!

Va multumim
NicoletaL
 
Posts: 127
Joined: Wed May 25, 2011 11:47 pm

Postby NicoletaL » Mon Jan 16, 2012 2:34 pm

Un strop de bucurie pentru copii...
Asociatia noastra a inceput anul cum nu se poate mai frumos, organizand un eveniment plin de veselie atat pentru parinti, membri ai asociatiei , cat si pentru copilasii lor speciali...Astfel, prin bunavointa reprezentantilor spatiului de joaca " Paul si Andra", carora le multumim in mod deosebit pe aceasta cale pentru acest gest minunat, copiii din asociatie beneficiaza de acces gratuit in acest loc plin de veselie si culoare, in cadrul grupurilor de socializare organizate de catre Asociatia de Sprijin pentru Parintii si Copiii cu Autism Galati.
Evenimentul a coincis si cu ziua onomastica a unuia dintre copilasi, astfel ca a fost o ocazie minunata de a-l sarbatori pe acesta, in cel mai frumos mod cu putinta...In acelasi timp nu am neglijat nici importanta unui demers terapeutic in toata aceasta activitate , astfel ca au fost invitati si copii tipici, surioare sau verisori , in ideea crearii unui model comportamental de urmat si realizarea unei punti de legatura catre integrare sociala a copiilor din asociatia noastra...
Toti copiii au fost extrem de incantati si au participat cu entuziasm la toate activitatile : au dansat, au cantat la microfon, au spart balonase si au facut cunostinta cu personajele lor preferate din desenele animate, s-au plimbat cu masinutele si au testat toate traseele de joaca, dar mai ales s-au bucurat impreuna de ...COPILARIE...
Speram ca astfel de evenimente sa devina o traditie in cadrul asociatiei noastre, ele reprezentand intr-adevar o motivatie de a merge inainte , impreuna , impotriva autismului....


http://autism-galati-apca.blogspot.com/
NicoletaL
 
Posts: 127
Joined: Wed May 25, 2011 11:47 pm

Postby NicoletaL » Tue Jan 31, 2012 4:27 pm

Asociatia de Sprijin pentru Parintii si Copiii cu Autism Galati in colaborare cu Centrul Cultural " Dunarea de Jos " Galati au plăcerea să vă invite LUNI- 6 februarie 2012, începând cu orele 17.00, la Teatrul muzical " Nae Leonard" , unde se va desfasura un minunat spectacol , cu scop caritabil, în beneficiul copiilor cu autism din orasul Galati.

Spectacolul va avea in program momente deosebite sustinute de elevii Scolii de Arte din cadrul Centrului Cultural "Dunarea de Jos", sectia canto si balet, de prestigiosul Ansamblu folcloric " Doina Covarluiului" , precum si numeroase alte surprize placute din partea organizatorilor.

Prin acest eveniment se doreste informarea si sensibilizarea opiniei publice si a autoritailor locale, cu privire la impactul autismului asupra societatii civile, initiatorii proiectului dorind sa aduca la cunostinta comunitatii locale provocarile intalnite zilnic de acesti copii impreuna cu familiile lor.

Acest spectacol reprezinta in acelasi timp si o actiune concentrata în vederea obtinerii de fonduri care vor contribui la continuarea terapiilor speciale pentru copiii inscrisi in asociatie precum si pentru amenajarea unui spatiu pentru informare si consiliere a parintilor care se lupta cu problemele ce apar odata cu diagnosticul de autism.

Numarul copiilor diagnosticati cu tulburari de spectru autist este din ce in ce mai mare. In fiecare saptamana, apar cazuri noi si din ce in ce mai multi copii au nevoie de servicii specializate si este important de stiut ca o mare parte dintre ei pot face progrese remarcabile ajungand sa fie recuperati. Au nevoie insa de o depistare timpurie a tulburarii, de implicare din partea familiei si de terapie intensiva, materiale de lucru din cele mai diverse , medicatie lunara care nu este inclusa pe lista celor gratuite , logopedie, kinetoterapie etc. Vorbind si de terapie intensiva , costurile lunare sunt extrem de mari. Este vital pentru ei să găsim fonduri să-şi continue terapiile, iar prin acest eveniment sperăm să reuşim să strângem o parte din bani.

Susţinerea acestor copii se poate face si prin participarea la acest eveniment, costul biletului (5 lei pentru copii / 10 lei pentru adulti) reprezentând o donaţie minimă.

Cu multumiri si respect , va asteptam la spectacol ...

http://autism-galati-apca.blogspot.com/ ... ismul.html
NicoletaL
 
Posts: 127
Joined: Wed May 25, 2011 11:47 pm

Postby NicoletaL » Tue May 29, 2012 10:19 am

Activitatile noastre , participari la conferinte si cursuri
In aceasta perioada, asociatia noastra a participat, reprezentata si de mamici de copii speciali, la Prima Conferinta ABA din Romania desfasurata la Bucuresti , un eveniment deosebit pentru toti cei implicati in problematica autismului, precum si la primul curs ABA organizat la Galati de catre specialisti acreditati international BCBA .
Cursul desfasurat la Galati a fost posibil la initiativa asociatiei noastre APCA, in colaborare cu membri ATCA , carora le multumim in mod deosebit pentru ca au dat curs invitatiei noastre, pentru profesionalism si mai ales pentru cunostintele dobandite in urma participarii noastre la acest curs. De asemenea salutam cu respect implicarea specialistilor de pe plan local , precum si interesul manifestat de catre cursantii din alte orase , ale caror aprecieri ne-au incantat : "Am petrecut doua zile fantastice la Galati.
Multumesc ATCA. Multumesc APCA. Multumesc Adriana. Multumesc Nicoleta. Multumesc colegelor de curs. Sunteti fantastice!" - ne transmitea dupa primul modul , Alina Alexoiu - dinTulcea
Acest curs speram sa reprezinte un prim pas in realizarea unuia dintre obiectivele noastre principale : crearea pe plan local a unei retele de specialisti, terapeuti si parinti , corect instruiti si informati in ceea ce priveste terapia ABA si metodele de recuperare a copiilor cu autism.
Acest obiectiv deosebit de important , decurge din importanta diagnosticarii precoce si constientizarea primelor semne ale autismului pe care ar trebui sa le cunoasca orice parinte sau medic de familie, din necesitatea specializarii in terapii de recuperare a copiilor cu autism, atat a specialistilor , cat si a parintilor, dar si a cadrelor didactice responsabile cu integrarea acestor copii in colectivitati, precum si din nevoia acuta resimtita de parintii copiilor cu autism ajunsi la varsta adolescentei , copii care au nevoie de programe diferite de inteventie decat cei recent diagnosticati si abia inclusi intr-un program ABA.

Prin intermediul asociatiei noastre, vom incerca in timp, sa realizam cat mai multe activitati pe aceasta directie si speram sa fim sprijiniti in egala masura de parinti, voluntari, specialisti , autoritati locale si toti cei interesati sa ajute , dar mai ales sa se implice...

Avand in vedere si ca am reusit sa obtinem recent si un spatiu nou si generos pentru asociatie, speram sa va " aducem " vesti bune si dinspre Galati....

Mult succes tuturor...
NicoletaL
 
Posts: 127
Joined: Wed May 25, 2011 11:47 pm

Postby NicoletaL » Tue May 29, 2012 1:23 pm

ANUNT IMPORTANT : Ajuta-ne sa TE cunoastem !
Asociatia de Sprijin pentru Parintii si Copiii cu Autism Galati - APCA , anunta inceperea unui demers deosebit de important pe plan local pentru comunitatea familiilor afectate de autism , dar si pentru cei interesati sa lucreze in acest domeniu si anume : crearea unei baze de date cu terapeutii / tutorii ABA , de pe raza orasului Galati , cu sau fara experienta, inclusiv studenti la psihologie, pedagogie , educatie fizica si sport (kinetoterapie), cadre didactice si alti specialisti dornici sa isi continuue dezvoltarea profesionala pe aceasta directie .
Aceast demers al asociatiei noastre vine in intampinarea numeroaselor solicitari primite din partea parintilor aflati la inceput de drum in recuperarea unui copil cu autism, dar si ale celor deja familiarizati cu terapia ABA si alte terapii complementare si pe care dorim sa-i sprijinim prin acest proiect.
In acelasi timp prin acest demers al asociatiei, ne propunem sa cream o punte de legatura intre persoanele specializate sau dornice sa ajute un copilas cu probleme si familiile dispuse sa inceapa sau sa continuue un pogram terapeutic , mai ales in mediul de acasa a copilului sau acolo unde nu este posibil acest lucru, in spatiul amenajat al asociatiei .
Aceasta baza de date va reprezenta, speram noi , un ajutor real mai ales pentru parinti , care vor castiga astfel timp extrem de pretios in recuperarea copilului lor, iar pentru terapeuti un suport util in dezvoltarea profesionala ulterioara.

In acest sens va rugam sa ne trimiteti un CV pe adresa de email : autism.galati@gmail.com si pe langa alte date, va rugam sa includeti in respectivul CV si raspunsurile la urmatoarele intrebari :

1.Ce pregatire / facultate /cursuri de formare , aveti pe tehnici de recuperare in tulburarile din spectru autist ?
2.Ce experienta anterioara aveti in terapia ABA si alte terapii complementare si care a fost rolul dvs in recuperarea unui copil cu autism ? Daca sunteti in situatia in care nu ati mai lucrat inainte cu un astfel de copil, mentionati pe scurt ce va motiveaza sa incepeti sa lucrati in viitor cu acesti copii speciali.
3.Cu cati copii cu autism ati mai lucrat inainte ? Specificati pe rand si varsta acestora.
4.Ati mai lucrat " sub " supervizarea unui coordonator de programe ? Daca da, mentionati numele acestora ( sau organizatia din care fac parte ) si in plus, daca preferati sau nu , in viitor sa lucrati sub aceeasi coordonare.
5.Care este intervalul de timp pe care-l puteti aloca acestei acitivitati? Va rugam sa specificati daca sunteti disponibili si dupa ora 16.00, cate ore pe zi, zilele saptamanii etc.
6.Ati mai lucrat in mediul de acasa al copilului sau ca " shadow" ? Daca veti avea de ales, pentru ce ati opta : sa lucrati in mediul de acasa al copilului , la sediul asociatiei sau " shadow" ( = insotitorul copilului la gradinita sau scoala ) ?
7.Care sunt asteptarile dumneavoastra personale legate de aceasta activitate ?

Asociatia noastra isi propune sa contacteze in cel mai scurt posibil , dupa primirea unei solicitari, persoanele care se "pliaza" cel mai bine pe nevoile fiecarui copil in parte, in functie in egala masura de optiunile parintilor dar si de cele mentionate in CV-urile trimise catre asociatia noastra.

Acest anunt trebuie si are nevoie sa fie " promovat" , indiferent de calitatea dumneavoastra, parinte, specialist , voluntar sau prieten, drept pentru care va multumim anticipat pentru tot sprijinul acordat ....

[/list]
NicoletaL
 
Posts: 127
Joined: Wed May 25, 2011 11:47 pm

Postby NicoletaL » Sat Jun 09, 2012 3:49 pm

" 1 Iunie - o zi speciala pentru copii speciali "
1 Iunie a fost o zi deosebita pntru noi toti, iar in cadrul asociatiei am avut parte de o zi intr-adevar cu totul si cu totul speciala, o zi de care ne vom aduce aminte mereu ,cu mare drag ...
Astfel, elevii minunati din cls. a II-a A ( Scoala Nr. 42 " Sfintii Imparati"- Galati ), impreuna cu inimoasa lor invatatoare, D-na Georgeta Damian, au oferit surprize minunate copiilor nostri, in cadrul proiectului APCA, desfasurat cu sprijinul Scolii Speciale Nr. 2 " Constantin Pufan" Galati, proiect intitulat sugestiv
" 1 Iunie - O zi speciala pentru copii speciali" .
Reusita acestui proiect a fost posibila si datorita implicarii totale venita din partea mamicilor din asociatie, a cadrelor didactice implicate in proiect, a parintilor prezenti, fiecare punand cu siguranta un " colt" din sufletul lor pentru acesti copii minunati deopotriva...
A fost o atmosfera calda si plina de veselie, in care am asistat cu drag la momentele pregatite cu grija ,dar mai ales cu multa daruire de catre micutii din clasa a II-a , pentru copiii nostri ...Si IMPREUNA am reusit sa realizam o zi speciala de 1 iunie, pentru toti cei prezenti la eveniment, copii care pentru noi sunt cu totii speciali : pe de o parte micutii care au vrut sa " daruiasca", iar pe de cealalta parte copii care trebuie si au nevoie sa " primeasca"...Si nu vorbim aici de lucruri materiale, ci de ACCEPTARE, INTELEGERE , RESPECT ...
Iar pentru toate acestea, din inima si cu deosebita recunostinta, va multumim...

Imagini pe blog-ul asociatiei :
http://autism-galati-apca.blogspot.ro/
NicoletaL
 
Posts: 127
Joined: Wed May 25, 2011 11:47 pm

Postby NicoletaL » Sat Jul 21, 2012 4:09 pm

Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata (ATCA) in colaborare cu Asociatia de Sprijin pentru Parintii si Copiii cu Autism din Galati (APCA) organizeaza la Galati , sambata - 25 august 2012 - cursul cu tema :

" Exercitii practice de recuperare a limbajului expresiv in lucrul cu TSA "

Cursul se adreseaza specialistilor, parintilor si terapeutilor care lucreaza cu copii cu TSA :
- nonverbali (emisia sunetelor profund deficitara),
- cu intarziere in dezvoltarea limbajului receptiv si/sau expresiv,
- cu tulburari de vorbire (fluenta, ritm, volum, tonalitate, intonatie),
- care prezinta dificultati in insusirea abilitatilor de scris, citit, pe fondul tulburarii de limbaj expresiv.

Tema cursului:

Cursul se bazeaza exclusiv pe exercitii practice de observare si evaluare a dificultatilor intampinate de copii in vederea alegerii modului efectiv de lucru pentru recuperare prin adaptarea programului de interventie la nevoia fiecarui copil in parte.

Structura cursului:

I. In prima parte a cursului vor fi predate informatii teoretice care sa sprijine partea practica si dupa oferirea cadrului teoretic, informatiile vor fi aplicate in jocuri de rol pentru a oferi cursantilor prilejul de a lucra efectiv cu notiunile predate.

Partea teoretica:

I Promovarea si corectarea limbajului: – depistare, emisie, fixare, consolidare si automatizare a sunetului

Partea practica:
1. Joc de rol: cursantii vor interveni pe un caz expus trecand prin pasii enumerati teoretic: de la depistarea sunetului deficitar pana la automatizarea sunetului
Partea teoretica:
2. Clasificarea tulburarilor de limbaj: tulburari de pronuntie, de ritm si fluenta a vorbirii, de voce, tulburari ale limbajului scris-citit, tulburari polimorfe, tulburari de dezvoltare a limbajului, tulburari ale limbajului pe baza unor disfunctii psihice
Partea practica:
3. Joc de rol: diferentierea intre clasele de tulburari in vederea stabilirii planului de interventie.

II. A doua parte a cursului va consta doar in exercitii practice de obtinere a sunetelor pe care copii cu intarziere severa de limbaj nu reusesc sa le emita.


III. In a treia parte a cursului vor fi prezentate cazuri de tulburari de limbaj la copiii care urmeaza sa fie inclusi in invatamantul primar:
1. Implementarea programelor de analiza fonologica
2. Programe de interventie pe insusirea abilitatilor de scris /citit
3. Intocmirea programelor de interventie terapeutica se va face prin tehnici si metode specifice analizei comprtamentale aplicate.


Trainer: Maria – Adriana Pricob - Psihoterapeut
- Consultant analiza comportamentala aplicata, in curs de acreditare BCBA
Durata cursului : 8 ore cu pauza de pranz, intre 11.00-20.00
Data si locatie : 25 august 2012 - Galati - La sediul Asociatiei de Sprijin pentru Parintii si Copiii cu Autism Galati ( APCA ) - str. 1 Decembrie 1918, nr. 25 ( Scoala Speciala Nr.2 " Constantin Pufan" )
Taxa curs : 150 lei.
Numar maxim de participanti: 20 persoane.
Persoana de contact pentru inscrieri:
Lupoae Nicoleta (presedinte APCA) - 0752675454
mail: autism.galati@gmail.com


La inscriere se va achita un avans de 50 lei ( cu specificatia " avans curs Galati" ), urmand ca diferenta sa fie achitata in momentul sustinerii cursului. Plata avansului se va face la orice sucursala Alpha Bank, in contul : RO85BUCUE47770252511RO01 ( Alpha Bank, Agentia Perla.
Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata ) Pentru rezervarea unui loc la curs , trimiteti pe adresa : autism.galati@gmail.com urmatoarele :
- Copie scanata avans curs
- Nume / prenume / profesie ( sau eventual calitatea de parinte )
- Telefon de contact


Se ofera diploma de participare.
Nu se acorda credite din partea Colegiului psihologilor.
Participantii vor primi suport de curs in format electronic.

Detalii si pe :
http://autism-galati-apca.blogspot.ro/
NicoletaL
 
Posts: 127
Joined: Wed May 25, 2011 11:47 pm

Postby NicoletaL » Sat Sep 01, 2012 5:49 pm

Jurnal de vacanta - 2012 -

Vacanta se apropie de sfarsit , dar tragand linie, a fost o vara frumoasa, cu activitati si experiente inedite, pentru toti membrii din asociatie, parinti si copii deopotriva, cu aminitiri frumoase si energie pozitiva...

Am fost in tabara la mare, unde am avut norocul sa ne intalnim cu prieteni dragi , tocmai din celalalt capat al tarii, de la Asociatia SOS Autism Bihor...Am reusit sa-i vedem pe copiii speciali ale caror povesti le cunoasteam doar virtual, derulate pe parcursul acestor ani...povesti care pe multi ne-au inspirat si care poate ne-au oferit, de-a lungul timpului un dram de curaj si speranta...Asadar au fost momente speciale...alaturi de oameni atat de speciali...

Activitatile de artterapie au continuat si pe timpul vacantei, unele dintre mamici devenind adevarate "artiste", iar pe viitor cu siguranta ne vom mandri cu ceea ce vor "mesteri" mainile lor dibace...Mai mult de atat, e absolut imbucurator faptul, ca si copiii mai mari din asociatie participa cu drag si chiar se pricep de minune la astfel de activitati, astfel incat ramai efectiv uimit cand vezi ce reusesc sa faca, cu un minim ajutor din partea adultilor... E un exemplu de apreciat , demn de urmat si datator de speranta...

Activitatile de joc si socializare atat de beneficie copiilor , dar si parintilor, au continuat pe tot parcursul verii , aducand un dram de relaxare si veselie tuturor celor implicati...

La sfarsitul lui august , in cadrul asociatiei am avut si un important curs, EXERCITII PRACTICE DE RECUPERARE A LIMBAJULUI EXPRESIV LA COPILUL CU TSA , iar impresiile scrise dupa acesta, vorbesc de la sine ... Marilena, una dintre cursante:
" A fost un curs interesant , un curs in care la un moment dat am redevenit copiii si ne-am” strambat” in oglinda , invatand sa constientizam cum se emit sunetele ...am facut multe exercitii de respiratie , atat de necesare copilasilor nostri...super super interesante practicile de corectare a intonatiei, a tonalitatii in vorbire... A fost un curs care a „venit” la momentul potrivit, de acum nu ne mai ramane decat sa trecem la treaba...Mamici, mult succes si multa rabdare in continuaare in terapia piticilor si numai de progrese sa auzim la toti...Multumim Adriana Pricob, pentru ca de fiecare data vii la Galati cu mare drag si te mai asteptam . Si multumim bininteles APCA , pentru ca ati facut acest lucru posibil..."

Cu implicare , daruire si sprijin reciproc, avem un jurnal " bogat" de vacanta, din care am castigat mai multa experienta , amintiri frumoase, dar si prieteni noi in asociatie...
Speram ca toamna sa ne aduca surprize placute si cat mai multe realizari pentru copiii nostri speciali , dar si pentru parintii lor deosebiti...
http://autism-galati-apca.blogspot.ro/
NicoletaL
 
Posts: 127
Joined: Wed May 25, 2011 11:47 pm

Postby NicoletaL » Tue Sep 04, 2012 2:19 pm

Grupuri de suport pentru parinti

Adeseori ne găsim în situaţii dificile cărora avem impresia că nu vom putea să le facem faţă şi ne întrebăm cum de ni se întâmplă numai nouă să trecem prin aşa ceva.
Consilierea suportivă se adresează acelor persoane care trec printr-un moment dificil în viaţă şi oferă un mediu de acceptare şi încurajare.

ASOCIATIA DE SPRIJIN PENTRU PARINTII SI COPIII CU AUTISM GALATI ( APCA) , sub indrumarea si cu participarea D-nei psiholog Adriana Sirbu si a D-nei psiholog Daniela Lificiu, in fata carora ne inclinam cu respect, organizeaza ( gratuit ) grupuri de suport pentru parintii copiilor cu TSA, sambata, incepand cu orele 10, la sediul asociatiei.

Astfel, pe data de 1 septembrie 2012 in cadrul asociatiei, a avut loc prima intalnire din cadrul unei serii, ce au ca scop construirea unei retele de suport pentru parintii copiilor diagnosticati cu TSA in vederea depasirii unor neajunsuri sau probleme specifice, intampinate atat din perspectiva statutului de parinte al unui copil "special", cat si din cea de adult, fiu, sot, sotie, membru al societati, etc.

Obiectivul intalnirilor:
Inchegarea grupului prin cunoasterea specificul situatiei existente in cazul fiecarui parinte si prezentarea- creionarea unei atitudini optime in abordarea problemelor.

Scopul intalnirilor:

ü Cunoasterea membrilor grupului , a specificului situatiei fiecarui parinte si a copilului sau,
ü Formarea deprinderii de a asculta,
ü Identificarea punctelor tari-slabe ale parintelui copilului cu TSA,
ü Formularea explicita a problemelor si identificarea de solutii specifice, individual si cu ajutorul grupului , pentru fiecare parinte in parte,
ü Impartasirea experientelor de viata similare, in vederea adaptarii solutiilor.

La prima intalnire au participat 2 psihologi si parinti ai unor copii cu TSA, cu varste cuprinse intre 3 si 14 ani , care au dezvoltat o atitudine cooperanta, implicandu-se in demersul intreprins si exemplificand cu situatii de viata parcurse cu propriul copil ,anumite subiecte atinse pe parcursul intalnirii precum:

ü momentul diagnosticarii,
ü reactia sotului-sotiei si a familiei extinse la aflarea diagnosticului,
ü integrarea in gradinita-camin-scoala a copilului,
ü metode de terapie dezvoltata de catre parinti cu sau fara supervizarea specialistilor,etc.

Intalnirea de lucru s-a incheiat intr-un ton optimist, parintii sustinand organizarea unei noi intalniri sambata viitoare, in data de 08.09.2012, ora 10 in vederea continuarii constructiei retelei de suport pentru parintii copiilor cu autism.
”Consilierea de grup presupune o relaţionare a consilierului cu un grup ai căror membri au o problemă comună. Procesul de consiliere valorifică experienţa şi cunoştinţele fiecărei persoane asistate. La nivelul grupului se stabileşte o reţea socială prin care sunt dezvoltate, pentru fiecare individ în parte, metodele şi planurile de clarificare a situaţiei existente, ajungându-se la individualizarea problemei. Acest tip de interacţiune contribuie nu numai la dezvoltarea individului dar şi a grupului ca întreg. În consilierea de grup se cristalizează un sentiment de comunitate având la bază nevoia de afiliere, apartenenţă, se clarifică dorinţe, nevoi şi opţiuni, iar autorealizarea pozitivă a fiecărui membru este raportată la dinamica grupului.
Obiectivele consilierii de grup vizează crearea unui mediu care să dezvolte participanţilor capacitatea de a obţine informaţii şi abilităţi, de a-şi forma atitudini constructive.”

Acesta a fost cadrul in care s-a desfasurat intalnirea de sambata la sediul asociatiei unde au participat parinti si profesionisti.
Urmatoarea intalnire stabilita se va desfasura tot la sediul Asociatiei de Sprijin Pentru Parintii si Copiii cu Autism Galati ( APCA ), in data de 08.09.2012 , ora 10.00 ( Scoala Nr. 2 C. Pufan, et 2), unde asteptam si alti parinti sau persoane interesate.
NicoletaL
 
Posts: 127
Joined: Wed May 25, 2011 11:47 pm

Postby NicoletaL » Wed Oct 10, 2012 8:56 am

Curs de logopedie : Elemente de baza in recuperarea limbajului la copii
Asociatia de Sprijin pentru Parintii si Copiii cu Autism - Galati (APCA) , organizeaza sambata 3 noiembrie 2012 , cursul de logopedie " Elemente de baza in recuperarea limbajului la copii ". Cursul se adreseaza specialistilor, parintilor si terapeutilor care lucreaza cu copii cu TSA sau cu alte tulburari / intarzieri in dezvoltarea vorbirii.

Trainer curs : Psiholog Gina Seria - pishoterapeut, formator.

Taxa: 50 lei - pentru specialisti si terapeuti.
Participarea la curs este gratuită pentru părinții inscrisi in Asociatia de Sprijin pentru Parintii si Copiii cu Autism - Galati (APCA).

Temele abordate sunt:
1. Când și unde pot începe stimularea vorbirii la copii;
2. Elemente importante pentru succesul în recuperarea limbajului;
3. Mobilitatea aparatului fono-articulator;
4. Educarea respirației;
5. Dezvoltarea auzului fonematic;
6. Etape în corectarea limbajului;
7. Formarea echipei de lucru;
8. Alcătuirea programului de recuperare a limbajului;
9. Tulburări ale limbajului expresiv;
10. Emiterea sunetelor;
11. Întrebări, răspunsuri și sugestii.


Se acorda diploma de participare si suport de curs. Nu se acorda credite din partea Colegiului Psihologilor din Romania.


Durata cursului: 5 ore, de la 11.00-16.00.
Locatia : La sediul Asociatiei de Sprijin pentru Parintii si Copiii cu Autism - Galati ( APCA )
( Scoala Speciala Nr. 2 "C-tin Pufan", et 2 -str. 1 Decembrie 1918 nr.25 )


Locuri disponibile: 20 de locuri
Inscrierile se pot face prin rezervare ferma pe email la adresa : autism.galati@gmail.com sau prin contact telefonic : Psiholog Gina Seria - 0740093445
Presedinte APCA - Nicoleta Lupoae - 0752675454
NicoletaL
 
Posts: 127
Joined: Wed May 25, 2011 11:47 pm

Next

Return to Galati

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest