SUCEAVA

Moderators: camel, moderators

SUCEAVA

Postby Lazarovici Sorin » Sat Feb 20, 2010 10:22 am

In Suceava a fost infiintata Asociatia de Sprijinire a Persoanelor cu Autism (A.S.P.A). Din rindul membrilor fondatori fac parte parinti ai copiilor cu T.S.A. precum si cadre madicale, profesori, economisti, juristi si oameni de afaceri. Asociatii doresc sa formeze un grup de initiativa, in interesul copiilor lor.
Date de contact :
e-mail : office@aspasv.ro tel. : 0723/577715, http://www.aspasv.ro/
Lazarovici Sorin
 
Posts: 1
Joined: Fri Feb 19, 2010 1:11 pm

Re: SUCEAVA

Postby dora » Mon Mar 07, 2016 8:00 am

Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilitati/TSA Suceava

CENTRUL DE RECUPERARE PENTRU COPII CU DIZABILITĂŢI/TSA ŞI PSIHOTERAPIE SUCEAVA
Misiunea Centrului de Recuperare este aceea de a asigura accesul copilului cu dizabilităţi, pe o perioadă determinată, la servicii specifice
Bulevardul George Enescu 16A, 720231 Suceava
http://www.helpautism.ro/proiecte/servi ... in-suceava


In anul 2013, în județul Suceava au fost înregistrați în evidența Serviciului de Evaluare Complexă din cadrul DGASPC Suceava, în jur de 200 de copii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist (TSA). Prin acordul de parteneriat încheiat între DGASPC Suceava și Asociația Help Autism, cu susținerea financiară oferită de Autoboca SRL, asociația crește capacitatea operațională la nivel de județ, oferind servicii suplimentare de diagnostic precoce, evaluare psihologică complexă și intervenție timpurie.

„Suntem conștienți că putem crește calitatea vieții în comunitatea noastră prin parteneriatul public-privat. De aceea, DGASPC Suceava și Asociația Help Autism, punând în comun resurse și expertiză, pot împreună crește impactul benefic asupra calităţii vieții copiilor cu autism și pot ajuta un număr cât mai mare de copii. Suntem foarte încrezători că acest program va deveni foarte curând un exemplu de bună practică.” a declarat domnul Dan Ionuţ Adomniţei, director executiv DGASPC Suceava.

Astfel, prin proiectul „ŞI EI AU DREPTUL LA VIAŢĂ”, psihologii locali vor primi pregătirea și supervizarea adecvată pentru a oferi diagnostic precoce și evaluare psihologică complexă copiilor care prezintă elemente de întârziere în dezvoltare neuropsihică și/sau motorie, precum și formare continuă și supervizarea intervenției terapeutice.

„După inaugurarea primului centru de diagnostic precoce și evaluare psihologică din țară, dorim să ne continuăm activitatea de pionerat și să stabilim parteneriate strategice cu direcțiile de asistență socială prin care să facem un transfer de bune practici către psihologii din centrele deja deschise sau să deschidem noi centre.” a declarat Daniela Bololoi, președinte Asociația Help Autism.

Prin acest transfer de bune practici, Help Autism a început procesul de formare continuă a echipei de psihologi ai Centrului de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități TSA și Psihoterapie Suceava, asociația urmând ca, pe parcursul anului 2014, să monitorizeze activitatea și rezultatele obținute în urma intervenției terapeutice de care beneficiază toți copiii din centru.

În baza acordului de parteneriat între Asociația Help Autism și DGASPC Suceava, un număr de 5 copii din județ vor beneficia zilnic de servicii de recuperare. Selecția copiilor s-a făcut din baza de date a Serviciului de Evaluare Complexă Suceava ținând cont de următoarele criterii: vârsta cronologică mai mică de 4 ani, diagnostic de TSA sau întârziere în dezvoltare, copilul provine din familie defavorizată cu domiciliul în Suceava și nu beneficiază încă de un plan de intervenție.
Cei 5 copii vor face minim 2 ore de terapie pe zi în 3 din sălile Centrului de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilități TSA și Psihoterapie Suceava în intervalul orar 15:00 - 19:00.

Asociația Help Autism va asigura de asemenea materialele și instrumentele de lucru necesare stabilirii diagnosticului și realizării evaluării, va organiza workshopuri pentru părinţi și grupuri de socializare pentru copii.

„Ne propunem ca în viitorul apropiat, numărul beneficiarilor de servicii gratuite de recuperare să crească prin implicarea activă a membrilor familiei în campanii de strângere de fonduri, aceștia devenind astfel mesageri ai cauzei și parte a familiei Help Autism. Procesul de recuperare a copilului diagnosticat cu autism se întinde pe o perioadă lungă de timp, iar costurile sunt foarte greu de acoperit de familie. Numărul de ore alocat terapiei pornește de la minim 2 ore și poate ajunge la 6 sau chiar 8 ore pe zi.” a mai adăugat doamna Bololoi.

Activitățile proiectului „ȘI EI AU DREPTUL LA VIAȚĂ” sunt posibile datorită sprijinului financiar primit din partea Autoboca – companie de închirieri auto și leasing operațional. Constantin Boca – fondator și CEO, a declarat: „Am pus bazele afacerii mele în Suceava în 2008, iar propunerea pe care am primit-o din partea Asociației Help Autism de a susține terapia copiilor cu autism din județ, mi s-a părut o bună oportunitate de a oferi sprijin comunității din cadrul căreia proiectul Autoboca a prins viață. Dincolo de asta, a fost o bucurie să răspundem acestei propuneri, întrucât se identifică cu angajamentul nostru de a susține proiectele sociale cu minim 20% din profit. Îmi doresc ca acesta să fie un exemplu de responsabilitate pentru antreprenorii locali încurajându-i să se implice la rândul lor în campanii sociale.”

Despre Asociația Help Autism

Asociația Help Autism se implică activ de aproape 4 ani în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu TSA. Împreună cu Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată, organizează anual singura conferință dedicată specialiștilor interesați de autism din România, iar în noiembrie 2013 a deschis primul centru gratuit de diagnoză precoce și intervenție timpurie în autism din țară.

Asociația Help Autism a fost înființată în 2010 și face parte, ca reprezentant FEDRA, din grupul interministerial compus din ministerele Muncii, Educației și Sănătății, ce are ca obiectiv stabilirea normelor metodologice pe Legea 151/2010, legea autismului. Pentru eforturile depuse și programele derulate, Asociația Help Autism a fost distinsă în 2013 cu premii la Gala Oameni pentru Oameni și Gala Națională a Voluntarilor.
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: SUCEAVA

Postby dora » Wed Oct 05, 2016 12:40 pm

Noul Centru Help Autism Suceava va fi inaugurat miercuri
Marţi, 4 Octombrie 2016 (11:04:43)
de Daniela MICUŢARIU
https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-l ... t-miercuri

25 de copii cu tulburări de spectru autist beneficiază de servicii terapeutice individualizate şi metode inovatoare de terapie (terapie ABA, ergoterapie, ludoterapie, terapie ocupaţională şi ateliere de socializare), în noul Centru Help Autism Suceava care se va inaugura oficial miercuri, 5 octombrie.

Centrul Help Autism Suceava se află pe bdul George Enescu, Nr. 16. Prin deschiderea acestui nou centru, Asociaţia Help Autism va oferi celor 25 de copii cu tulburări de spectru autist servicii pentru o recuperare cât mai rapidă şi pentru dobândirea de abilităţi specifice vârstei lor, care să le permită ulterior integrarea în învăţământul de masă şi în societate. Centrul Help Autism Suceava este unul dintre cele trei centre deschise în cadrul proiectului “Înfiinţare centre de furnizare servicii inovatoare de psihoterapie”, implementat de Asociaţia Help Autism, în parteneriat cu Asociaţia Autism, Terapie, Sport şi Artă Argeş. Centrul Help Autism Suceava funcționează în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, care au pus la dispoziție spațiul și dotările necesare desfășurării activității.


Prezentă la Suceava, preşedinta Asociaţiei Help Autism, Daniela Bololoi, le-a vorbit celor prezenţi la evenimentul de lansare despre emoţia primilor paşi ai parteneriatului şi despre fericirea de a se întoarce, de fiecare dată, în familia Help Autism de la Suceava. "Iată că au trecut deja doi ani şi jumătate, şi am vie în suflet emoţia care m-a cuprins atunci când am ajuns pentru prima dată la Suceava, cu gândul de a întinde o mână copiilor de aici. Am bătut la uşile autorităţilor locale, am apelat la sponsori şi am cerut ajutor, ajutor pentru a putea ajuta, la rândul meu, iar răspunsurile nu au întârziat. Am găsit aici o comunitate implicată, sensibilă la nevoile semenilor şi la ceea ce aveam noi de oferit, iar acesta a fost începutul poveştii Help Autism Suceava. Însă cea mai profundă emoţie mi-o provoacă şi acum părinţii, părinţi pe care i-am cunoscut în urmă cu doi ani şi jumătate, descumpăniţi şi îngrijoraţi, şi pe care îi regăsesc astăzi, frumoşi, veseli, plini de speranţă pentru copiii lor ieşiţi deja din programele de terapie. În spiritul Help Autism, după ieşirea din program, au continuat să fie parte din familie, să ajute la strângerea de fonduri pentru alţi copii aflaţi la începutul drumului către recuperare, dând astfel bunătatea mai departe”, a declarat Daniela Bololoi.
https://www.monitorulsv.ro/Local/2016-1 ... elp-Autism
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: SUCEAVA

Postby dora » Fri Oct 07, 2016 2:42 pm

ASOCIATIA 'COPILUL DIN SOARE'
http://www.copiluldinsoare.ro/contact/

ADRESA: STR. MIHAI VITEAZU 20, SC. A, AP. 6
Persoana de contact: Irina CRAINICIUC

pentru inceput,

Am hotarat sa infiintez aceasta asociatie, din dorinta de-a ne face cunoscuti si auziti. In urma unei discriminari dureroase (fiica mea a fost data afara de la scoala dupa, doar 5 zile, cu motivatia ca „nu s-a adaptat”) am hotarat sa pun bazele acestui ONG, in intentia valorificarii drepturilor constitutionale, in beneficiul copiilor cu autism.

Asa se face ca, la data de 7 noiembrie 2011, prin Certificatul de inscriere a persoanei juridice fara scop patrimonial nr.53/2011/A/I, am fost inscrisi in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor la Judecatoria Suceava. Cu alte cuvinte, Copilul din Soare s-a nascut!

In jurul meu am adunat mai multi parinti care impart aceeasi soarta, dar si simpatizanti, oameni cu inima buna, care vor sa ne sprijine. Va marturisesc ca au empatizat cu noi, parinti care au copii … fara probleme, solicitandu-mi in mod experes inscrierea in organizatia noastra.

Intentia noastra comuna, este aceea de a-i recupera pe copii diagnosticati cu tulburari pervazive in dezvoltare, de-ai integra si, fireste, de a vindeca societatea de nepasarea, ignoranta cu care sunt si suntem tratati.

Va indemn pe toti cei care stiti ce inseamna autismul; dar si pe cei care doresc sa afle, sa-i ajutati pe copiii autisti sa-si faca mai usoara trecerea prin aceasta viata. Cat despre noi, parintii, intelegeti-ne durerea si acordati-ne sansa de a gusta din bucuria de a fi acceptati!

Va multumesc!

Irina Crainiciuc

http://www.copiluldinsoare.ro/despre/
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to SALAJ,SATU-MARE,SIBIU,SUCEAVA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron