centrul caleidoscop,Sibiu

Moderators: camel, moderators

centrul caleidoscop,Sibiu

Postby melahomm » Thu Feb 01, 2007 10:40 am

:lol:
In Sibiu se va deschide la inceputului luna martie un centru de terapie pentru copii cu ASD (autistic spectrum disorders). Mai cautam personal: pedagogi de recuperare sau psihopedagogi, un logoped, kinetoterapeut si last but not least un coordonator (3 ani de experienta, pedagog/asistent social sau psiholog). Personalul este angajat de catre primarie Sibiu si va lucra pentru Fundatia Un Copil o speranta. Formare se va face impreuna cu casa Faenza si o fundatia din Germania. Cine este interesat sa ma contacteze: elahomm@gmx.de.

Sibiu

Denumire: Grupuri de suport pentru părinţi din Sibiu
Adresa: Asociaţia UCOS, Aleea Streiu, nr.8, Sibiu
Telefon: 0269/206150; 0269/232773
E-mail: elahomm@gmx.de
Persoana de contact: Manuela Homm, Elena Dobrovolschi
melahomm
 
Posts: 5
Joined: Fri Nov 03, 2006 11:17 am

Postby dora » Tue Jul 10, 2007 8:18 pm

Sibiu

Nepotul Suzannei Kastner, tratat la Sibiu

O parte dintre copiii din Sibiu care sufera de autism vor fi tratati intr-un centru nou de terapie si recuperare. Printre beneficiari se numara si nepotul vecepresedintelui Bundestagului german, Susanne Kastner.

O cladire care a apartinut municipalitatii sibiene a devenit, incepind de ieri, centru de terapie si recuperare pentru copii cu autism. Centrul „Caleidoscop" de pe Aleea Streiu nr.

8 dispune de 18 locuri pentru copii cu nevoi speciale, carora le vor fi asigurate, pe linga serviciile de specialitate si o masa calda pe zi, transportul intre centru si domiciliu si activitatile zilnice de recreere.

Centrul isi va desfasura activitatea in baza unui parteneriat public-privat incheiat intre Serviciul de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Sibiu si Fundatia „Un copil, o speranta". Copiii cu virste intre 2 si 18 ani vor primi ingrijiri din partea unui psiholog, un logoped, un kinetoterapeut, un asistent social si patru pedagogi de recuperare atit in centrul de zi, cit si la domiciliu.

Nepot de vicepresedinte

Nume mari au venit ieri la inuagurarea noului centru. In afara de oficialitatile locale, a fost prezenta si Susanne Kastner, vicepresedintele Bundestagului German. Aceasta a multumit Fundatiei „Un copil, o speranta", care-i ingrijeste de mai bine doi ani nepotul care sufera de autism.

Si presedintele Fundatiei UCOS, Elena Tudorache, a multumit tuturor celor care au ajutat ca acest centru sa poata functiona. „In judet sint 54 de copii care sufera de autism, iar noi avem in ingrijire 18. Sper ca acest centru de terapie si consiliere pentru copii cu autism sa fie un serviciu social foarte bun", spune Elena Tudorache, presedinta UCOS.

Presedintele Consiliului Judetean, Martin Bottesch, a recunoscut ca nu stia, pina nu demult, ce inseamna autismul, si ca a aflat despre aceasta boala doar atunci cind i s-a propus sa semneze un parteneriat cu Fundatia UCOS.

Pe mina specialistilor

Cei 18 micuti care beneficiaza de ingrijirea specialistilor au fost si ei prezenti, ieri, la inaugurare. Se tineau strins de miinile parintilor si se uitau cu ochii mari la centrul unde isi vor petrece aproape intreaga zi, de acum inainte. Aici, vor fi ingrijiti de persoane specializate platite de Primarie.

„Contributia Serviciului Public de Asistenta Sociala consta in alegerea a 10 specialisti care vor avea grija de copii si plata salariilor acestora din bugetul serviciului public.

Copiii cu nevoi speciale vor primi ingrijiri din partea unui psiholog, un logoped, un kinetoterapeut, un asistent social si patru pedagogi de recuperare", a precizat Mirela Glogore, de la Biroul de Presa al Primariei Sibiu.

In ceea ce priveste fundatia „Un copil, o speranta", organizatia non-guvernamentala s-a implicat in amenajarea acestui centru si va acoperi cheltuielile de intretinere pentru acesta.

Ingrijire la domiciliu

In centrul de zi vor fi ingrijiti copiii cu virste intre 2 si 12 ani cu sindrom autist sau alte tulburari medicale asociate cu aceasta boala. Insa exista si posbilitatea ca micutii, precum si tinerii in virsta de pina la 18 ani care prezinta tulburari din spectru autist sa primeasca interventie si recuperare la domiciliu.

„Noi facem si consiliere pentru familie, iar toti cei interesati sa afle mai multe detalii despre autism, sau daca observa la copiii lor tulburari din spectrul autist sint bineveniti la centrul nostru pentru o evaluare initiala", mai spune Elena Tudorache.

Suzanne Kastner l vicepresedinte Bundestag
„Nepotul meu este tratat aici si de aceea era normal sa ma implic. Am oferit mai mult sprijin moral oamenilor din acest centru, pentru ca Primaria Sibiu a reactionat prompt la ideea de a deschide centrul. Am vazut ca si copiii cu autism daca au un mediu propice se pot dezvolta si atit eu, cit si fiica mea ne-am implicat"

Monitorul de Sibiu (non PDA), Liliana Nenciu, 29 iun 2007
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Caleidoscop si nepotul

Postby ela » Tue Jul 24, 2007 2:41 pm

Buna, :oops:
e foarte trist ca presa nu stie mai mult decat sa scrie de nepotului cuiva. Noi, adica asociatia parintiilor din Sibiu si Fundatia UCOS am muncit mult pentru a deschide un astfel de centru. Centrul este la inceput, adica nu inseamna ca lucram mai bine sau mai rau pentru ca nepotului Susanne Kastenr este la centru. Si el nu este "tratat" acolo. Merge pentru cateva ore pe saptamana la centru si in rest la o scoala normala. Centrul nu a fost creat pentru el, dar pentru multi copii din judetul Sibiu care au avut si mai au nevoie. Centrul este un inceput. Capacitatea nu este suficienta pentru ce avem nevoie la Sibiu. Primaria este deschisa si sper ca mai reusim si cu ajutorul consilului judetean sa cream serviciile potrivite pentru ca societatea este responsabila pentru toti membrii!.
Manuela Homm
PS: Sunt mama nepotului...
ela
 
Posts: 6
Joined: Fri May 19, 2006 10:20 am

Postby dora » Fri Aug 03, 2007 7:41 pm

Manuela,

ma bucur ca esti aici( sper ca nu te superi ca-ti spun pe nume, aici in utopia asta pixelata, suntem doar parinti ...ia-o ca pe un semn de prietenie si apropiere)

Ai o poveste frumoasa de spus, cand ai timp...nu cred ca ai timp, pentru noi conteaza mult insa...

Despre baietelul tau, despre tine(fiica vicepresedintelui Bundestagului german, presa noastra cea poznasa face mult bine, fara sa vrea si fara sa stie cum)
...de ce nu in Germania, de ce la Sibiu ?

Daca tineti cursuri de consiliere pentru parinti, te rog frumos sa anunti si aici, e mare, mare nevoie...
ar veni si parinti din Bucuresti...care tot intreaba
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Aug 27, 2007 9:14 pm

JUDETUL SIBIU
CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI SIBIU


HOTARAREA NR.392

privind infiintarea Centrului de terapie si recuperare pentru copiii cu autism din cadrul Serviciului Public de Asistenta Sociala al Municipiului Sibiu

Consiliul Local al Municipiului Sibiu, intrunit in sedinta ordinara din data de 30.11.2006,

Analizand raportul nr.122550/2006, prin care Serviciul Public de Asistenta Sociala, propune infiintarea Centrului de terapie si recuprerare pentru copiii cu autism, in cadrul

Serviciului Public de Asistenta Sociala al Municipiului Sibiu,

Vazand raportul Comisiei pentru invatamant, sanatate, cultura, protectie sociala, activitati sportive de agrement si tineret,

In conformitate cu prevederile art. 106 alin.1, lit. b), art. 107, alin.1 lit. a), art.111 alin.1 din Legea nr.272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului,

In temeiul prevederilor pct. 2.8 ale H.G. nr. 539/2005 pentru aprobarea Nomenclatorului institutiilor de asistenta sociala si a structurii orientative de personal, modificata prin H.G. nr.1007/2005,

In baza prevederilor Ordinului nr.25/2004 al secretarului de stat al Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului si Adoptie, pentru aprobarea Standardelor minime obligatorii privind centrele de zi pentru copiii cu dizabilitati,

Potrivit prevederilor art.58 din Legea nr.24/2000 privind Normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, republicata,

In temeiul prevederilor art. 38 alin.2 lit. "d", alin.6 lit. "a" pct.2, ale art..46 alin.1 din Legea nr.215/2001, privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare,


HOTARASTE

Art.1. Se infiinteaza “Centrul de terapie si recuperare pentru copiii cu autism”, in cadrul Serviciului Public de Asistenta Sociala, ca unitate fara personalitate juridica, in subordinea directorului Serviciului Public de Asistenta Sociala cu urmatoarea structura de personal:

• 1 post de sef serviciu/inspector de specialitate gr.I,
• 1 post de inspector de specialitate gr.III/ psiholog,
• 1 post de inspector de specialitate gr.III/logoped
• 1 post de inspector de specialitate gr III/kinetoterapeut,
• 1 post de inspector de specialitate gr. III/asistent social,
• 4 posturi de inspector tr.III/pedagogi de recuperare,
• 1 post muncitor calificat tr. II/sofer

Centrul de terapie si recuperare pentru copiii cu autism este un serviciu pentru protectia copilului a carui misiune este prevenirea abandonului si institutionalizarea copiilor, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activitati de ingrijire, educatie, abilitare-reabilitare, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viata independenta, orientare scolara si profesionala pentru copii, cat si a unor activitati de sprijin, consiliere, educare etc. pentru parinti sau reprezentantii legali, precum si pentru alte persoane care au in ingrijire copiii cu autism.

Serviciile oferite de Centrul de terapie si recuperare pentru copiii cu autism sunt complementare demersurilor si eforturilor propriei familii, asa cum decurg din obligatiile si responsabilitatile parintesti, precum si serviciilor oferite de alti furnizori de servicii, corespunzator nevoilor individuale ale copilului in contextul sau socio-familial.

Centrul de terapie si recuperare pentru copiii cu autism este un serviciu care se va asigura in cadrul unui parteneriat public/privat incheiat intre Serviciul Public de Asistenta Sociala Sibiu si furnizori privati de servicii sociale acreditati in conditiile legii.

Art.2. Centrul isi va desfasura activitatea, pe baza de parteneriat public/privat incheiat de Serviciul Public de Asistenta Sociala Sibiu si Fundatia „Un copil – o speranta”, la sediul fundatiei din Sibiu str. Aleea Streiu, nr.8, la et.1 al cladirii situata la adresa susmentionata. Imobilul apartine domeniului public al Municipiului Sibiu, in administrarea Serviciului Public de Administrare a Unitatilor de Invatamant Preuniversitar de Stat Sibiu, atribuit in folosinta gratuita, prin H.C.L. 347/2006 Fundatiei „Un copil – o speranta”.

Art.3. Finantarea cheltuielilor salariale ale personalului de specialitate din cadrul centrului este asigurata de Consiliul Local al Municipiului Sibiu, prin bugetul Serviciului Public de Asistenta Sociala. Celelalte cheltuieli privind functionarea centrului se vor asigura prin sponsorizari, donatii pe baza de parteneriate public/privat incheiate cu furnizorii acreditati conform legii.

Art.4. Organigrama si statul de functii ale Serviciului Public de Asistenta Sociala, aprobate prin anexele nr. 3 si 4 la H.C.L. nr. 24/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza in mod corespunzator, conform anexei 1 si 2 care fac parte integranta din prezenta hotarare.

Art.5. Aprobarea fiselor de evaluare pentru posturile nou infiintate, aferente statului de functii al Serviciului Public de Asistenta Sociala, conform anexei 3 care face parte integranta din prezenta hotarare.

Art.6. Regulamentul de Organizare si Functionare al Serviciului Public de Asistenta Sociala, aprobat prin anexa nr. 2 la H.C.L. nr.24/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza cu atributiile specifice „Centrului de terapie si recuperare pentru copiii cu autism”, conform anexei 4 care face parte integranta din prezenta hotarare.

Art. 7.Directorul Serviciului Public de Asistenta Sociala va asigura executarea prevederilor prezentei hotarari.



Adoptata in Sibiu la data de 30.11.2006

PRESEDINTE
Hans Klein

CONTRASEMNEAZA,
SECRETAR
Iordan Nicola

http://www.sibiu.ro/ro2/hotarari/detali ... ml?Id=3319
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Sep 10, 2007 2:26 pm

Tarta uriasa la Sibiu
Florian Gadea
Sambata, 16 Iunie 2007


Peste 2200 de portii dintr-o tarta cu capsuni, de 31 de metri lungime, au fost vandute vineri in centrul Sibiului, iar fondurile au fost donate unei fundatii pentru copiii cu autism.
O tarta de capsuni, cu crema de vanilie si jeleu, cu o lungime de peste 31 de metri, a fost pregatita vineri dimineata in centrul Sibiului de o echipa de 30 de cofetari ro-mani si germani. Peste 2200 de portii de tarta au fost vandute la orele pranzului, la pretul de 2 lei bucata, iar toate fondurile stranse cu aceasta ocazie (inclusiv donatii in
valoare de peste 25.000 de lei) au fost donate Fundatiei "Un copil, o speranta", din Sibiu care ofera asistenta specializata copiilor ce sufera de autism.

Trei firme specializate in productia si distributia produselor si utilajelor de patiserie au colaborat pentru reusita acestui eveniment inedit, iar rezultatul a intrecut asteptarile organizatorilor.

"Am ales aceasta modalitate pentru a atrage atentia oamenilor asupra problemelor cu care se confrunta familiile cu copii care sufera de autism.

Toate fondurile stranse cu aceasta ocazie vor fi donate fundatiei sibiene care ofera asistenta acestor copii", a declarat Lucian Groza, organizator de eveniment din partea firmei Marathon Distribution SRL Sibiu. Cofetarii implicati in acest eveniment au fost atent supravegheati de maestrul cofetar Paul Hugargowitsch. Activitatile au inceput cu incurajarile vesele ale trecatorilor si, in scurt timp, tarta a inceput sa prinda forma pe mesele special pregatite. Progresul a fost permanent controlat cu ajutorul unei rulete de 50 de metri lungime.


http://www.romanialibera.ro/a98391/tart ... sibiu.html


RETETA
Pentru a pregati tarta cu 31 de metri lungime cofetarii au folosit peste 150 de kilograme de aluat, 250 de kilograme de capsuni proaspete, 25 de kilograme de crema de vanilie si alte 120 de kilograme de jeleu lichid. Blatul de aluat a fost copt la cofetaria Redal, iar ingredientele prajiturii au fost oferite de compania Unifine, Germania.
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby ela » Wed Sep 26, 2007 8:49 am

Draga Dora, povestea noastra nu este foarte lunga. Stam de trei ani in Sibiu. Sotul meu lucreaza aici. Baiatul nostru are high-functional-autism. Am simtit nevoia sa ma intalnesc cu alti parinti. Eu sunt de profesie pedagog social. Dupa cateva intalniri cu parintii era clar ca nu exista nimic pentru copiii nostri aici si ca trebuie sa deschidem ceva. Am facut o asociatia si impreuna cu Fundatia UCOS care a lucrat deja cu cativa copii cu TSA am incercat sa gasim o finantare. Primaria a fost deschisa si am inceput cu 15 copii. Serviciul trebuie extins neaparat pentru ca vin si copii din judet. Am vorbit cu consiliul judetan care incearca sa gaseasca finantare pentru inca o grupa. Nu am putut sa avem o formare suficienta pana acuma,dar avem o echipa care vrea sa lucreze si sa invete si in timp si cu ajutorul din partea asociatii din afara si din tara sper ca ajungem la un punct cand lucram foarte profesional cu copii. As vrea sa avem o retea mai buna aici in Romania sa nu ne mai luptam singur fiecare in orasul lui. Sa schimbam si ceva pe nivel national. Daca mama mea care este si presedintele grupului parlamentar roman-german ar putea sa ajuta, ar face cu placere. Nu pentru nepotul ei dar pentru ca se implica de multi ani in domeniu social in Romania. Noi vom pleca candva din tara, dar voi ramaneti si as vrea sa ajut sa fie un loc mai buni aici pentru oameni in general dar mai ales pentru copiii cu probleme. Manuela :D
ela
 
Posts: 6
Joined: Fri May 19, 2006 10:20 am

Postby dora » Fri Sep 28, 2007 8:31 am

ela wrote:. As vrea sa avem o retea mai buna aici in Romania sa nu ne mai luptam singur fiecare in orasul lui. Sa schimbam si ceva pe nivel national. Daca mama mea care este si presedintele grupului parlamentar roman-german ar putea sa ajuta, ar face cu placere. Nu pentru nepotul ei dar pentru ca se implica de multi ani in domeniu social in Romania. Noi vom pleca candva din tara, dar voi ramaneti si as vrea sa ajut sa fie un loc mai buni aici pentru oameni in general dar mai ales pentru copiii cu probleme. Manuela :D



Admirabil, Manuela...

mi-am amintit si de
MONIQUE GRUBER, sotia ambasadorului Germaniei la Bucuresti

„În privinta autismului, in Romania, ramane aproape totul de facut“
http://www.autism.ro/forum/viewtopic.php?t=1532


Sunt oameni care simt ca trebuie sa lase ceva in urma lor,astfel incat trecerea lor prin viata si prin locuri, pe langa niste oameni sa nu fi fost zadarnica...


La noi exista o filosofie de viata de neinteles pentru straini

"Sa moara si capra vecinului"
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Wed Mar 19, 2008 4:57 pm

Teren de joaca

Autor: Liliana NENCIU
Data publicarii: 27/07/2007


Copiii cu dizabilitati din Sibiu, de care se ocupa Fundatia „Un copil, O Speranta", vor avea o platforma noua de sport, dar si terenuri de joaca. Inaugurarea va avea loc simbata, de la orele 17.

Primul proiect al asociatiei „Ateliere fara Frontiere" va readuce zimbetul pe buze copiilor cu dizabilitati din Sibiu. Astfel, in perioada 8-29 iulie, acestia au organizat un santier de solidaritate internationala, in colaborare cu Fundatia „Un copil, O Speranta" (UCOS) Sibiu. Cu ajutorul unei firme din municipiu, acestia si-au dus la indeplinire proiectul, care a constat in construirea unei platforme multisporturi, precum si in amenajarea terenurilor care inconjoara localul fundatiei, dar si a Gradinitei nr. 43, din strada Aleea Streiu nr. 8.

Multa distractie

Potrivit organizatorilor, santierul de solidaritate internationala include si activitati ludice si sportive, animatii socioculturale cu micutii de la UCOS, dar si cu cei din cartierele din jur, precum si un weekend de animatie socio-culturala in satul Vurpar, sat in care traieste o comunitate importanta de rromi, care beneficiaza de mai multi ani de proiecte initiate de Fundatia UCOS, cu sprijinul primariei din Vurpar. Inaugurarea va avea loc pe data de 28 iulie, de la ora 17.00, la adresa Fundatiei UCOS, si a Gradinitei nr. 43, de pe Aleea Streiu, in prezenta tuturor partenerilor publici, privati si asociativi.

Teren nefolosit

Fundatia UCOS se ocupa de copii cu handicap din judet si incearca sa lupte impotriva abandonului, printr-un serviciu de sprijin paramedical si psihologic pentru copii si familiile lor.
Dupa ce au construit un lacas nou pentru copiii cu autism, membrii fundatiei au considerat ca terenurile care imprejmuiesc fundatia nu prezinta nicio amenajare, si deci accesul, mai ales pentru copii cu handicap locomotor, este destul de dificil. Asa au decis sa-l transforme intr-un teren pentru copii.

http://www.monitorulsb.ro/cms/site/m_sb ... 19945.html
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to SALAJ,SATU-MARE,SIBIU,SUCEAVA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron