Asociatia Autism SIBIU

Moderators: camel, moderators

Asociatia Autism SIBIU

Postby melahomm » Fri Nov 03, 2006 11:25 am

Buna ziua :lol: :lol: ,
de sambata s-a infintat o asociatia familiilor cu copii din spectrul autist la Sibiu. Se numeste Autism Sibiu. Cine este din judetul Sibiu si este interesat sa fie membru asociatiei/ sau sa primeasca mai multe informatii poate sa ma contacteze la numarul: 0269-246150 sau 0741-558206. Intalnirea urmatoare va fi in 2. decembrie la ora 13.00 la sediu fundatiei UCOS, Aleea Streiu Nr. 8. Va asteptam!
Manuela Homm
melahomm
 
Posts: 5
Joined: Fri Nov 03, 2006 11:17 am

Postby dora » Mon Feb 21, 2011 1:41 pm

Tocmai astfel de situaţii au îndemnat-o pe Maria să pună bazele Asociaţiei familiilor cu copii din spectrul autist: „În urmă cu 8-9 ani nu aveam de unde să aflăm prea mult informaţii despre autism şi despre cum îi putem ajuta pe copiii noştri. Aşa că ne-am strâns noi familiile ca să învăţăm din experienţele celorlalţi.

Când ai o problemă care trebuie rezolvată, încerci toate posibilităţile, încerci soluţiile găsite de ceilalţi părinţi şi aşa ajungi la soluţia cea mai potrivită pentru copilul tău. Sunt cam 23 de membri în asociaţie”. Cei care doresc să contacteze Asociaţia o pot face pe adresa autism.sibiu@yahoo.com sau la numărul de telefon 0747541790.

http://www.tribuna.ro/stiri/stirile-de- ... 61748.html
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Wed Apr 06, 2011 3:05 pm

Autismul şi Societatea. Cum înţelegem, cum ajutăm?”05/04/2011 23:46:00

Alexandra Tătaru
Mărime font:
Fundaţia „Un copil, o speranţă” Sibiu, în colaborare cu Departamentul Comunicare-Marketing-Programe din cadrul Bibliotecii Judeţene ASTRA, a desfăşurat, marţi, 5 aprilie a. c., în foaierul Bibliotecii, o dezbatere publică pe tema „Autismul şi Societatea. Cum înţelegem, cum ajutăm?” Evenimentul a fost organizat cu prilejul Zilei Internaţionale a Conştientizării Autismului, sărbătorită anual, la nivel mondial, pe 2 aprilie.

Dezbaterea a avut ca scop conştientizarea de către oameni a beneficiilor terapiei multidisciplinare asupra persoanelor care suferă de autism, precum şi schimbarea atitudinii societăţii faţă de acestea.


„Autiştii sunt percepuţi ca nişte persoane care nu pot face nimic, motiv pentru care sunt neintegraţi social. Ei sunt văzuţi ca nişte persoane diferite. De aceea, trebuie schimbată mentalitatea societăţii şi acceptată această diferenţă”, a spus psihologul Elena Miruna Tudorache, Directorul Fundaţiei UCOS.


Autismul – o piedică în dezvoltarea socială


Potrivit Asociaţiei Americane de Psihiatrie, autismul reprezintă o tulburare de dezvoltare, care se manifestă prin afectarea interacţiunii sociale şi de comunicare, printr-un comportament, interese şi activităţi stereotipice. Încă nu se cunoaşte cu exactitate cauza acestei afecţiuni.


Boala poate fi diagnosticată încă din primii ani de viaţă, prin teste de evaluare a comportamentului şi a nivelului de dezvoltare a copilului. Tratamentul acestei afecţiuni constă, în mare parte, în terapii comportamentale care vizează recuperarea şi ameliorarea calităţii vieţii şi funcţionării sociale a persoanelor diagnosticate.


Până în prezent, experţii nu au găsit nicio metodă de prevenire a autismului.


Legea autismului – o lege defectuoasă?


În România, există un act normativ care reglementează problematica autismului, intrat în vigoare la 1 ianuarie 2011. Acesta s-a dovedit a fi unul controversat, mai multe ONG-uri fiind nemulţumite că nu au fost consultate decât formal la întocmirea normelor de aplicare a Legii 151/2010 („Legea autismului”) şi că forma prezentată de oficialităţi a acestor norme modifică sensul legii, informează Mediafax.


79 de copii cu autism în evidenţele DGASPC Sibiu


La nivelul ţării, nu există o statistică privind numărul persoanelor cu autism, dar, potrivit Autism România, Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism, sunt peste 36 000 de copii care suferă de această boală. În județul Sibiu, au fost diagnosticate 79 de cazuri, aflate în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu.

http://cuvinteonline.ro/sanatate/3490-A ... ajutm.html
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby lupeanmr » Fri Mar 02, 2012 6:53 pm

Am revenit,suntem activi la fel ca la inceput.Au ramas aceleasi date de contact
lupeanmr
 
Posts: 5
Joined: Fri Sep 29, 2006 5:22 pm

Postby dora » Tue Jul 24, 2012 10:02 am

Curs de terapie prin poveşti pentru copiii autişti

09/02/2012 |



Pentru prima dată în ţară, la Biblioteca Judeţeană Astra din Sibiu, câţiva bibliotecari împreună cu psihologi vor ţine, timp de un an, cursuri de bilioterapie, adică poveşti relatate altfel, pentru 20 de copii dintre care o jumătate sunt copii autişti, o jumătate copii cu dizabilităţi psihoneuromotorii, a declarat Florinela Anca Vasilescu, coordonatoarea proiectului “Eu sunt Eu”.

“Este un curs de poveşti. Copiii cu autism vor avea fiecare, povestea lui. Ei nu reacţionează la poveşti ca şi noi. Ei trebuie să înveţe să spună singuri poveştile. Spre exemplu, a fost odată un băiat pe care îl chema Gabriel care s-a urcat într-un autobuz, a perforat biletul şi aşa a ajuns la bibliotecă. Aceasta este povestea pe care Gabriel o poate continua şi îl va ajuta în viaţa de zi de zi”, a spus Florinela Anca Vasilescu.

Aceasta alături de Elena Miruna Tudorache, preşedinte la Fundaţia “Un copil, o speranţă” cred că atât copiii autişti, dar şi cei imobilizaţi în cărucioare cu roţi, cei care nu văd sau nu aud, au un talent special, care trebuie doar descoperit. Aşa se face că joi, pentru prima dată, la Biblioteca Judeţeană “Astra” din Sibiu a fost vernisată o expoziţie de desene realizate de un băieţel de 10 ani, Gabriel, din Sibiu, care este autist şi singura lui formă de a comunica cu cei din jur este desenul. Pentru Gabriel, cei implicaţi în proiectul “Eu sunt Eu” şi-au propus să organizeze o licitaţie, la care i se vor vinde desenele, iar cu banii strânşi, copilul va fi ajutat să editeze o carte de colorat, care se va pune în vânzare ulterior pentru alţi copii.

“Suntem aici pentru că orice copil cu dizabilităţi are nevoie de foarte multe căi de a fi stimulaţi. Biblioterapia este o cale de a intra în lumea copiilor cu dizabilităţi. Copiii cu autism nu comunică la fel ca ceilalţi. Cartea ne ajută să intrăm în lumea copiilor autişti. Fiecare copil are un talent, este important să îl descoperim. Pentru noi, este important să descoperim şi talentul din fiecare copil. Gabriel desenează extraordinar, Teodora dansează, alţi copii autişti au alte talente”, a spus Elena Miruna Tudorache.

Aceasta a mai precizat că la fundaţia pe care o conduce sunt ajutaţi 56 de copii autişti, dintr-un total de 79 de copii cu această problemă, raportat de Statistică în 2011. Din 2006, de când lucrează cu copiii autişti, Fundaţia “Un copil, o speranţă” a reuşit să ajute 4.011 copii autişti, din mai multe judeţe din ţară. Aceşti copii pot fi ajutaţi însă doar până la 12 ani, ulterior nemaifiind posibil sprijinul Fundaţiei, din lipsă de fonduri. În judeţul Sibiu există o grupă de grădiniţă şi trei clase unde învaţă doar copiii autişti. O foarte mică parte dintre ei, doar 2 copii din totalul de peste 4.000, au reuşit să se integreze ulterior într-o şcoală în care învaţă copii sănătoşi.

“Este o durere, noi ne întrerupem serviciile la 12 ani pentru copiii autişti, pentru că nu avem posibilitatea să continuăm. Fiecare părinte plăteşte la noi o taxă modică, între 5 şi 20 de lei. Un copil autist ne costă 1.700 de lei pe lună”, a mai adăugat reprezentanta Fundaţiei “Un copil, o speranţă”.

http://medicalnet.ro/curs-de-terapie-pr ... tisti/545/
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby lupeanmr » Tue Jul 24, 2012 3:43 pm

Va multumesc ca vati gindit la noi,fundatia UN COPIL O SPERANTA are o legatura frumoasa cu biblioteca ASTRA.
lupeanmr
 
Posts: 5
Joined: Fri Sep 29, 2006 5:22 pm


Return to SALAJ,SATU-MARE,SIBIU,SUCEAVA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron