"People to people"- ROMAN

Moderators: camel, moderators

"People to people"- ROMAN

Postby dora » Thu Jul 01, 2010 2:16 pm

People To People International este o organizatie internationala infiintata, in 1956, de fostul presedinte american Dwight Eisenhower, organizatie care sprijina pacea si colaborarea in mod direct intre persoane apartinind diferitelor tari si culturi.

Filiala din Roman este una din cele mai active, desfasurind programe culturale, umanitare si de promovare a tinerilor prin participarea acestora la diverse manifestari internationale.

Presedinta capitolului Roman, Sorina Danciu, s-a remarcat prin activitatea depusa si a fost desemnata PTPI Trustee si European Youth Coordinator, facind parte din conducerea PTPI Europe.

Sorina Danciu
sorinadanciu@yahoo.com

telefon 0722.929.556
http://www.ptpi.org/about_us/ChapterSea ... 065bf05a61


- Centrul Educaţional "Eurasia, cu sediul în Roman, strada Smirodava nr. 7,

2007

Scoala de simbata pentru copiii cu sindrom Down"Proiectul a primit imediat si sprijinul altor organizatii PTP, incepind cu sediul central din Kansas City, capitolul Greater Los Angeles, cel din Hanovra, Germania si capitolul infratit din Berna-Elvetia, care a facut o donatie considerabila, constind intr-o linie completa de calculatoare, un retroproiector si 20 de biciclete", a spus profesorul Sorina Danciu, unul din initiatorii acestui proiect.

Programul consta in organizarea unui program complex care cuprinde logopedie si dezvoltarea limbajului, abilitati practice, stimulare audio vizuala si sport. Scoala de Simbata ofera acest program educational in mod gratuit tuturor copiilor cu Sindrom Down si autism din Roman. "Deoarece unul din obiectivele acestui proiect este integrarea acestor copii in scoli, am apelat la un om al scolii, cu o experienta considerabila, educatoarea Angelica Tabacaru, care s-a alaturat imediat proiectului nostru. Activitatea este monitorizata in permanenta de un psihoterapeut - Adriana Rusu, iar activitatea sportiva este coordonata de profesorul Irinel Severin, de la Colegiul National *Roman-Voda*, care este partener in proiect. Ne bucura foarte mult ca ni s-au alaturat elevi voluntari care vin sa asiste si sa lucreze cu fiecare copil. Copiii cu Sindrom Down si autism au dificultati de invatare si socializare si au nevoie de un program intens de stimulare si integrare. Am reusit, deja, sa obtinem materiale didactice media, bazate pe principiile invatarii in spirala, care dezvolta resursele imaginative, intuitive, creative si afective ale copiilor, proiectul fiind acum inclus in Programul National de Cercetare *Strategii Didactice Intuitive*", a declarat profesorul Sorina Danciu, presedinte PTP International Romania.

Mai multe amanunte despre acest program se pot afla de la membrii asociatiei People To People Roman sau in fiecare simbata, la Centrul Eurasia, din str. Smirodava nr.7, intre orele 8-12.

http://www.ziare.com/nationala-romaniei ... down-70379

Ziarul de Roman - Tinerii daruiesc sentimente fara a astepta rasplata
13 Apr 2008

http://ziarulderoman.ro/index.php/20080 ... -rasplata/

People to People organizeaza scoala pentru copii si parinti
Cosette ZANOCEAOrganizatia "People to People" a deschis un centru de pregatire pentru copiii cu autism si Sindrom Down si pentru parintii lor. Ei intentioneaza sa infiinteze o clasa integrata, destinata copiilor care sufera de aceste afectiuni.


Incepind din luna februarie, Organizatia "People to People" International (PTPI), capitolul Roman, in colaborare cu Centrul Educational Eurasia, deruleaza un program personalizat de terapie pentru copiii cu autism si sindrom Down si formare pentru parintii acestor copii.

Programul, care este o noutate pentru orasul nostru - in care nu exista servicii specializate pentru aceste afectiuni -, se va derula pina in luna iunie, in cadrul activitatilor fiind implicate si doua membre ale grupului de tineri PTPI Young Generation, Roxana si Raluca, care lucreaza individual cu doi dintre copiii din program. "Programul derulat de PTPI Roman are la baza doua elemente care ofera certitudinea efectelor pe termen lung asupra celor sapte copii inclusi in program si anume implicarea cu tot sufletul a membrilor asociatiei, care lucreaza cu pasiune si dedicatie, si consilierea parintilor, ajutati sa lucreze profesionist acasa, zilnic.


Metodele utilizate sint consacrate pe plan mondial si apartin scolilor TEEACH, ABA si SMALL STEPS.


Fiecare copil beneficiaza de program personalizat, iar parintele are si el un program propriu, pentru a fi motivat, incurajat, constientizat si sustinut psihologic in efortul de a lucra zilnic cu propriul copil, cu sansa ca acesta sa atinga un grad de autonomie cit mai ridicat", a spus profesoara Sorina Danciu, presedinte al capitolului Roman al PTPI.


Activitatea desfasurata de asociatie in acest an vine in continuarea programului de sprijin educational pentru copiii cu autism si Sindrom Down derulat in cursul anului trecut, sub forma unei scoli de simbata. Activitatile beneficiaza de sprijinul unui specialist bine cunoscut in domeniu, psihoterapeutul Tudor Mitasov, din Iasi. Costul programului este acoperit in proportii egale de parinti si partenerii implicati. Ca proiecte de viitor, PTPI si Centrul Eurasia doresc sa initieze, cu sprijinul Centrului Scolar de Incluziune, infiintarea unei clase speciale integrate de gimnaziu, clasa care va functiona in una din scolile din Roman. "Pentru realizarea acestui proiect este nevoie de vointa parintilor si de implicarea directorilor de scoli.

Ii invitam pe toti parintii interesati sa-si inscrie copiii in aceasta clasa, sa ne contacteze la numarul de telefon 0722.929.556", a spus Sorina Danciu.
Reamintim ca People To People International este o organizatie internationala infiintata in 1956 de fostul presedinte american Dwight Eisenhower, organizatie care sprijina pacea si colaborarea in mod direct intre persoane apartinind diferitelor tari si culturi. Filiala din Roman este una din cele mai active, desfasurind programe culturale, umanitare si de promovare a tinerilor, prin participarea acestora la diverse manifestari internationale. Presedinta capitolului Roman, Sorina Danciu, s-a remarcat prin activitatea depusa si a fost desemnata PTPI Trustee si European Youth Coordinator, facind parte din conducerea PTPI Europe.


http://ziarulderoman.ro/index.php/20080 ... i-parinti/
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to NEAMT,OLT

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron