Piatra Neamt

Moderators: camel, moderators

Piatra Neamt

Postby dora » Tue Apr 07, 2009 9:17 pm

06-04-2009Piatra Neamţ
Centru de intervenţie pentru copiii cu autism


(ASIS) – La sfîrşitul săptămînii trecute, organizaţia neguvernamentală Univers Plus a inaugurat Centrul de Intervenţie Timpurie pentru Copii cu Autism din Neamţ.


Centrul acordă servicii de asistenţă gratuită copiilor cu autism şi familiilor acestora, formează specialişti şi familiarizează părinţii cu tehnici de intervenţie timpurie specifice în autism.


La inaugurare au fost prezenţi viceprimarul municipiului Piatra Neamţ, Ana Monda, directorul Liceului Economic "Spiru Haret", Alina Chilă, instituţia şcolară în care s-a desfăşurat proiectul, inspectorul şcolar Eugen Vasiliu şi Cristian Ungureanu, directorul executiv al Univers Plus. "Proiectul şi-a atins obiectivele, am reuşit să formăm 10 specialişti, urmînd ca în viitorul apropiat, alţi cinci specialişti să primească diploma. S-a reuşit şi diagnosticarea a opt copii, cu vîrste între un an jumate şi şapte ani.

Cei 8 copii, care au beneficiat de programul proiectului, au avut o evoluţie fantastică. Acest proiect este doar o primă etapă, dorim să ducem mai departe această activitate nouă în peisajul oraşului şi urmează să dăm în funcţiune un centru cu servicii gratuite pentru copiii cu autism.

În acest centru vor practica specialişti din Israel, dar şi specialiştii formaţi la Piatra Neamţ", a spus Cristian Ungureanu, directorul executiv al Univers Plus.


Viceprimarul municipiului a înmînat diplomele celor 10 absolvenţi ai cursului gratuit "integrarea psiho-socială a copilului cu autism", iar organizatorii au înmînat o diplomă onorifică Primăriei Piatra Neamţ pentru sprijinul acordat acestui proiect. "Acest proiect este un lucru lăudabil, la noi au fost opt copii integraţi, care au reuşit să organizeze şi o serbare foarte reuşită, lucru ce arată evoluţia pozitivă a celor mici. Nu au fost probleme cu părinţii copiilor normali, elevii noştrii i-au primit foarte bine şi nu au fost nici un fel de incidente", a spus Alina Chilă, directorul Liceului "Spiru Haret". (Ingrid Ciofoaia)

http://www.evenimentul.ro/articol/centr ... utism.html
dora
 
Posts: 3729
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Tue Apr 28, 2009 5:16 pm

Univers Plus" a finalizat proiectul pentru copiii cu autismVineri, la centrul Casa Sancta Maria din Piatra Neamţ, Fundaţia Plus încheie, printr-o sesiune de evaluare şi concluzii, proiectul început în octombrie anul trecut privind Centrul de intervenţie timpurie pentru copiii cu autism.

Ec. Cristian Ungurianu, preşedintele fundaţiei, a declarat că aşteaptă la această festivitate o serie de reprezentanţi ai autorităţilor locale, pe benefici­arii proiectului împreună cu familiile acestora, şi alţi invitaţi. "Proiectul a debutat în octombrie, anul trecut, şi a vizat acordarea de terapie, gratuit, unui număr de 8 copiii care suferă de autism, asistenţă socială familiilor lor, precum şi şcolarizarea unui număr de 38 de terapeuţi, dintre care 15 au absolvit. Vineri, la finalizarea acestui proiect, vom prezenta o scurtă evaluare şi concluziile legate de derularea programului, după modelul colaboratorilor şi formatorilor noştri de la renumitul Centru de cercetare, terapie şi training Mifne din Israel", a precizat preşedintele "Univers Plus".Metoda Mifne, pe care se bazează terapia adoptată de specialiştii de la fundaţia "Univers Plus", pune accent pe individualizarea terapiei, în cursul unui tratament intensiv şi corelat cu participarea părinţilor. Metoda se adresează mai ales copiiilor sub 5 ani şi are în centru principiul familia - unitate organică. De altfel, specialiştii din Israel vor susţine, vara aceasta, la Piatra Neamţ, o conferinţă asupra proprii lor metode de tratament, centrul de cercetare israelian fiind singurul din lume a cărui activitate este monitorizată la nivel guvernamental şi care poate, astfel, să vină cu date şi rezultate concrete, după cum a mai precizat ec. Cristian Ungureanu. În 2006, cînd s-a înfiinţat Fundaţia "Univers Plus", 5 specialişti au mers în Israel, la Centrul Mifne, unde s-au pregătit pentru aplicarea acestei metode.

Cristina IORDACHE
http://www.ziarulceahlaul.ro/020409/sanatate02.php
dora
 
Posts: 3729
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to NEAMT,OLT

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron