Silvia, Piatra -Neamt

Moderators: camel, moderators

Silvia, Piatra -Neamt

Postby dora » Thu Jan 10, 2008 2:17 pm

Autismul este o boală care determină scăderea capacităţii de a interacţiona pe plan social şi de a comunica, un comportament stereotip şi repetitiv, cu simptome ce se manifestă de obicei înaintea vîrstei de 3 ani.
Este, pentru părinţi, o luptă nedreaptă, în condiţiile în care copiii pe care îi cresc trăiesc într-o lume a lor, parcă separaţi de toţi ceilalţi. În judeţul nostru exită numeroase astfel de cazuri, iar oamenii se zbat pentru ca micuţii să revină în lumea reală.
Pe lîngă efortul psihic depus de părinţi, tratarea unui copil ce suferă de autism necesită şi un efort financiar deosebit.

Puţini părinţi cu copii în această situaţie ştiu, însă, că în Piatra Neamţ există oameni de bine, care vin în sprijinul lor. Iar toate facilităţile şi serviciile acordate sînt gratuite. Aceşti oameni pot fi găsiţi la Centrul de zi,,SILVIA”. Acest centru şi-a început activitatea, ca instituţie particulară, în urmă cu patru ani. În prezent, centrul este acreditat în cadrul Fundaţiei ,,Haven,Speranţa tuturor”.

Centrul de zi ,,SILVIA” are ca obiectiv recuperarea în scopul integrării sociale a copiilor cu dizabilităţi. Aici copiii beneficiază de servicii de îngrijire, recuperare şi reabilitare. Programul este de 8 ore pe zi şi este susţinut de un colectiv alcătuit din 3 cadre didactice şi personal auxiliar.

Suportul financiar al Centrului de zi ,,SILVIA”, este asigurat de fundaţia ,,Haven in Romania” din Marea Britanie, precum şi de donaţii din ţară şi din străinătate. Însă, niciodată nu strică o mînă de ajutor din partea celor care au un suflet mare şi doresc să ajute familiile aflate în această situaţie. Spre exemplu, de Crăciun, fundaţia a primit o sponsorizare din partea societăţii Parking S.A. Cei care doresc să ajute sau să beneficieze de serviciile acestui centru, pot merge direct la sediu, situat în strada Muzeelor, nr. 11, sau pot suna la numărul de telefon 225138.
Marius GHEGHICI

http://www.ziarulceahlaul.ro/local02.php
dora
 
Posts: 3770
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to NEAMT,OLT

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron