Despre Noi


Sunt un parinte al unui copil autist in varsta de 5 ani pe nume Radu si in acelasi timp unul din acei romani fericiti care isi pot permite sa lupte pentru el. Din pacate sunt insa multe mii de parinti care nu o pot face fie din cauza lipsei de informatie fie a lipsei suportului financiar. In acesti ultimi ani am experimentat din plin ceea ce inseamna disperarea si lipsa de informatie.

Desi se considera de catre medicii din Romania ca “autismul este irecuperabil”, afirmatia este doar pe jumatate adevarata. In general copii autisti se pot recupera ( care este procentajul de recuperare variaza de la copil la copil, exista insa si recuperari complete ). Cei care se pot recupera sunt in general copii intre 2 si 6-7 ani si care nu prezinta in afara autismului nici un fel de dizabilitate fizica.

Asa cum am amintit,  datorita faptului ca imi pot permite , eu am gasit si resursele si calea prin care sa imi ajut copilul. Cu toate astea nu pot sa stau deoparte fara sa ma gandesc ca mii de familii cu copii autisti sunt pur si simplu disperati, intrebandu-se in fiecare zi ce vor face atunci cand acesti copii vor ajunge la adolescenta sau maturitate.

In ultimii 2 ani am ajutat aceasta lupta pentru recuperarea acestor copii atat cat am putut dar la un moment dat am realizat ca pe de o parte ceea ce fac eu este important dar nu suficient si ca la fel ca mine s-ar putea sa fie si altii care sa doreasca sa ajute si sa nu stie cum.

Astfel , pana in acest moment am sustinut atat finaciar cat si logistic si informational – si spunem noi cu rezultate mai mult decat imbucuratoare – atat diverse ONG-uri ca Fundatia “Children in Distress“ (Centrul Sf. Margareta ) , AACAR – Asociatia pentru Ajutorarea Copiilor Autisti (centrul Horia Motoi ), AUTISM ROMANIA – Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism (editorul revistei “CONEXIUNI”) cat si persoane particulare sau familii ale unor copii autisti care au dorit sa dezvolte orice model pentru a face viata copiilor lor mai usoara.

As vrea sa mentionez ca ccopul acestui site nu este decat acela de a face intr-un fel ca opinia publica precum si familiile celor cu autism sa poata avea acces la o cat mai mare sursa de informatii. Nu ne vom permite sa dam sfaturi si nici sa credem ca stim totul sau nici macar ca stim foarte corect sau foarte exact . Vom face toate eforturile insa ca dumneavoastra sa fiti cat mai bine informati pentru simplul motiv ca la randul meu atunci cand am avut nevoie… am avut o problema serioasa in a gasi resursele informationale necesare pentru a stii exact cu ceea ce am de lucru cu copilul meu. Astfel si din motivele mai sus enumerate vom incerca sa strangem aici toate informatiile aparute pe internet sau in forma scrisa sau orice alta informatie care consideram ca poate fi de interes.