Despre Campanie

Campanie si Donatii

Zilele petrecute in incercarea de a-mi ajuta copilul, lipsa informatiilor de specialitate de care m-am lovit si gandul ca exista mii de familii care nu-si pot ajuta copiii, toate aceste lucruri au devenit motivatia mea principala. Astfel am decis crearea unei campanii care are ca scop strangerea de fonduri pentru recuperarea si ajutarea acestor copii. Poate o noutate a acestei campanii este faptul ca ea nu se bazeaza pe nici un ban dat de una din institutiile de genul Banca Mondiala, BERD, Uniunea Europeana,  ci doar pe banii si bunavointa mea si a unor parteneri si prieteni.

In cele mai multe cazuri se considera ca autismul este o “boala pe viata”. In Romania se nasc in fiecare an circa 200.000 de copii. Si aproximativ 2000 de noi familii sunt lovite mai devreme sau mai tarziu de aceasta tragedie. In cele mai multe cazuri lipsa oricaror mijloace concrete de a-ti ajuta proprii copii  te fac sa te simti neputincios in fata sortii. Cea mai mare disperare apare insa cand realizezi ca aproape orice medic iti va da un verdict de genul : “asta este, autismul este irecuperabil, nu exista medicamente si trebuie sa te impaci cu soarta.”
Si totusi lucruri nu stau chiar asa. Exista o terapie care da rezultate. Este ceea ce se numeste terapie comportamentala. O terapie care se aplica la copii intre 2 si 6 ani si care poate aduce rezultate absolut uimitoare cateodata. Asta inseamna ca se poate recupera complet copilul sau doar intr-o masura mai mica sau mai mare. Dar se poate “recupera” ! Din pacate desi nu exista medicamente si nici vreun tratament minune in aceasta terapie, ea ramane totusi foarte costisitoare.
Aceasta este cunoscuta ca ABA (Applied Behavior Analysis sau Analiza Comportamentala Aplicata ) si reprezinta din punct de vedere stiintific singura terapie care are rezultate positive. Prima aparitie publica a acestei terapii a fost la Universitatea UCLA din Statele Unite ale Americii si de atunci (1987) terapia a fost dezvoltata si imbunatatita atat cat s-a putut si a ramas (conform tuturor studiilor si replicilor studiilor initiale ) cea mai eficienta terapie in ceea ce priveste rezultatele. Pentru ca ea presupune lucrul individual (unu la unu ) cu fiecare copil pentru circa 40 ore saptamanal (pentru o perioada minima de 2-3 ani ) si pentru ca in general necesita 2-3 pedagogi pentru fiecare copil acesta terapie ramane o terapie costisitoare si aproape de neatins pentru foarte multi romani.

De ce avem nevoie de ajutorul dumneavoastra ?

Ceea ce ne-am propus noi este sa incercam sa-i ajutam si aici avem mare nevoie de ajutorul dvs
Obiectivele propuse sunt doua : primul este acela de a finanta centrul pentru copii autisti Sf. Margareta din Bucuresti unde exista in ingrijire 12 copii cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani iar cel de al doilea obiectiv este acela de a ajuta 50 familii din Romania sa isi poata aplica terapia ABA cu proprii copii in propriile case. Pentru anul acesta (octobrie 2003 – septembrie 2004) necesitatile centrului Sf. Margareta se ridica la circa 65 – 70.000 Euro din care exista finantare asigurata pentru 35-40.000 Euro. In ceea ce priveste cele 50 de familii exista si aici o mare parte asigurata (practic tot ceea ce inseamna finantarea specialistilor care sa pregateasca fiecare grupa de pedagogi pentru fiecare familie si de asemenea sa urmaresca traseul si terapia acestor copii in urmatorii ani, tot ceea ce inseamna informare si documentatie ) dar inafara de acestea, fiecare familie va avea nevoie de un minim de 200 Euro / luna sa poata plati part time 2-3 pedagogi specilizati care sa poata lucra in mod direct cu fiecare copil.
Si asta inseamna inca 100.000 Euro ! Nu ne dorim ca cineva sa doneze zeci de mii de Euro, insa daca fiecare contribuie cu cate putin se poate. De altfel apelul nostru se adreseaza dvs cei care conduceti o companie mai mare sau mai mica si care credeti ca o suma de 100 Euro / luna ca donatie poate ajuta un copil sa aiba o viata mai buna.

Doneaza !

Pentru orice detalii suplimentare nu ezitati sa ne contactati la telefon sau trimiteti-ne un email la donatii@autism.ro.

Persoana de Contact

Dna. Valerica Grigore

Tel : 0724.000.703

Program : 9:00-18:00

Cont Bancar

AACAR “Horia Motoi”  – Banca Transilvania, Sucursala Obor, Agentia Lacul Tei

Cont Lei IBAN: RO52 BTRL 0440 1205 E684 81XX
Cont Euro IBAN: RO27 BTRL 0440 4205 E684 81XX
C.I.F. 17159125